Katalonija:Paket pomoći neizbežan

Izvor: B92, 03.Okt.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katalonija:Paket pomoći neizbežan

Madrid -- Katalonski predsednik Artur Mas je izjavio da je paket pomoći za Španiju "neizbežan" i da ga Madrid mora pod hitno zatražiti.

"Traženje spoljne pomoći je neizbežno, tako da je bolje da se sa tim suočimo bez ikakvih odlaganja", rekao je Mas, koji se zalaže za veću finansijsku nezavisnost Katalonije od ostatka Španije.

Mas je rekao da ne postoji razlog zbog kojeg bi mogao deliti stav španske vlade.

"Mogu da shvatim iz informacija kojima raspoložemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Španija završiti tako što će morati da primi pomoć. Španija ima mogućnosti da izađe iz ove situacije, ali joj je na određen period potrebna pomoć", rekao je Mas.

On je dodao da nema potrebe za dramatizacijom situacije, navodeći da je Evropska unija i ranije pružala pomoć Španiji.

"Španija je već navikla da dobija pomoć", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Španija pod hitno da zatraži pomoć

Izvor: Akter, 03.Okt.2012

Katalonski predsednik Artur Mas je izjavio da je paket pomoći za Španiju "neizbežan" i da ga Madrid mora pod hitno zatražiti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.