Karlsberg povećava učešće na 25%

Izvor: B92, 04.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlsberg povećava učešće na 25%

Beograd -- Kompanija Karlsberg Srbija je najavila da u ovoj godini planira povećanje učešća na tržištu piva u Srbiji sa 22 na 25 odsto.

U prošloj godini zabeležen je rast prodaje od 21,9 odsto

Generalni direktor Karlsberg Srbija Aleksandar Radosavljević izjavio je da će ta kompanija ove godine u unapređenje poslovanja uložiti 38 miliona evra i podsetio da je Karslberg od 2004. godina, kada je kupio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pivaru Čelarevo, ukupno investirao 118 miliona evra.

Radosavljević je najavio i zapošljavanje novih radnika, dodajući da Karslberg Srbija trenutno zapošljava oko 540 radnika, a da je u planu da se taj broj do kraja godine poveća na 586 zaposlenih.

"U prošloj godini ukupna prodaja je bila 1,5 miliona hektara piva i zabeležen je rast od 21,9 odsto", rekao je on. Prema njegovim rečima, kapaciteti pivare u 2008. biti prošireni na dva miliona hektolitara. Karlsberg Srbija u pivari u Čelarevu proizvodi brendove "lav", "tuborg", "holsten" i „karlsberg".

Kako je rekao, na konkursu koji je raspisala Privredna komora Srbije za projekat Uspostavljanje društvene odgovornosti preduzeća u jugoistočnoj Evropi, kompanija Karlsberg Srbija nalazi se među prve tri kompanije u Srbiji, od ukupno 400.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kompanija Karlsberg Srbija povećala prodaju piva

Izvor: Poslovni magazin, 05.Mar.2008, 11:37

Kompanija "Karlsberg Srbija" je tokom prošle godine plasirala na tržištu 1,5 miliona hektolitara najkvalitetnijeg piva, što je porast od 21,9 odsto, rečeo je danas novinarima.Time je registrovana najuspešnija poslovna godina od 2003. godine, od kada je ova kompanija prisutna na tržištu ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.