KZK nije mogla da dostavi dokumenta Ist medija grupi

Izvor: Beta, 26.Jan.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KZK nije mogla da dostavi dokumenta Ist medija grupi

BEOGRAD, 26. januara 2015. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da Ist medija grupi (East Media) iz Rusije nije mogla da uruči zaključke o ispitivanju prodaje i privremenoj zabrani otudjena udela u medijskoj kompaniji Politika novine i magazini (PNM).

Zbog toga Komisija je 23. januara na internet stranici kzk.org.rs objavila zaključke uz napomenu da će se protekom 15 dana od objavljivanja smatrati da su ta dokumenta dostavljena kompaniji Ist medija grupa iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Moskve.

Komisija ispituje prodaju 50 odsto udela u beogradskoj medijskoj kompaniji Politika novine i magazini i sumnja da je Ist medija grupa povezana sa šabačkim Farmakomom MB, koji je u stečaju, a vlasnik firme Miroslav Bogićević u pritvoru.

Zaključkom Komisije za zaštitu konkurencije od 27. novembra 2014. Ist medija grupi se privremeno zabranjuje prodaju celog ili dela udela kompaniji Politika novine i magazini.

Ocena Komisije je da bi prodaja udela u PNM mogla da nanese "nenadoknadivu štetu" svim učesnicima na medijskom tržištu u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Komisija za zaštitu konkurencije o "Politici"

Izvor: RTS, 26.Jan.2015

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije objavila je da "Ist medija grupi" iz Rusije nije mogla da uruči zaključke o ispitivanju prodaje i privremenoj zabrani otuđenja udela u medijskoj kompaniji "Politika novine i magazini". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.