Izvor: Beta, 20.Maj.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o setu zakona o finansijskim uslugama

BEOGRAD, 20 . maja 2014. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) počela je u utorak javnu raspravu o nacrtima zakona o osiguranju, o platnim uslugama, izmena Zakona o deviznom poslovanju i izmenama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu NBS (www.nbs.rs), gradjani, stručna javnost i ostali zainteresovani pozivaju se da u okviru javne rasprave dostave sugestije i primedbe na nacrte zakona do 3. juna, na imejl adresu kabinet@nbs.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Navodi se da se rešenjima u Nacrtu zakona o osiguranju stvaraju neophodne pretpostavke za dalji razvoj i unapredjenje delatnosti osiguranja i zaštitu korisnika usluga osiguranja.

Omogućava se efikasnije i kvalitetnije poslovanje društava za osiguranje, postizanje veće finansijske discipline na tržištu osiguranja, uz postepeno prilagodjavanje propisima EU i pregovorima izmedju Srbije i Svetske trgovinske organizacije.

Nacrtom zakona o platnim uslugama stvara se jedinstven i sveobuhvatan set pravila za pružanje platnih usluga u Srbiji, navela je NBS.

Dodaje se i da se utvrdjuju uslovi za još efikasniji platni promet, veću zaštitu korisnika platnih usluga i povećanje konkurencije, a vrši se i uskladjivanje s propisima EU u oblasti platnih usluga, elektronskog novca i konačnosti poravnanja u platnim sistemima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NBS objavila nacrt četiri zakona

Izvor: B92, 20.Maj.2014

Beograd -- Narodna banka Srbije (NBS) je objavila nacrte četiri zakona iz oblasti finansijkih usluga...NBS je pozvala stručnu javnost i građane da sve sugestije i primedbe vezano za ove nacrte pošalju do 3. juna 2014...NBS je, navodi se na sajtu, u skladu sa svojim nadležnostima, pripremila nacrte...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.