Japan utvrdio rekordan budžet

Izvor: S media, 24.Dec.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan utvrdio rekordan budžet

Vlada Japana je danas utvrdila rekordni budžet - od 1.110 milijardi dolara, koji bi trebalo da 2011. godine omogući otvaranje novih radnih mesta i jačanje privrede.

Budžetom za narednu fiskalnu godinu, koja počinje u aprilu, predvidjene su mere za omogućavanje dodatnog obrazovanja onima koji traže posao i uvode se novine u oblasti takozvane čiste energije.

Umereni oporavak Japanskog izvoza

Sledeći korak je odobravanje budžeta u Parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gde se ne očekuju problemi jer vladajuća Demokratska partija ima komotnu većinu.

U novom budžetu predvidjeno je smanjenje pomoći inostranstvu za 7,4 odsto i veliko smanjenje fondova za javne radove.

"Jedva smo uspeli da uklopimo sve brojke", izjavio je ministar finansija Jošiko Noda.

Beta
Pogledaj vesti o: Posao u inostranstvu,   Japan

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan utvrdio rekordan budžet

Izvor: Capital.ba, 24.Dec.2010

TOKIO, Vlada Japana je danas utvrdila rekordni budžet - od 1.110 milijardi dolara, koji bi trebalo da 2011. godine omogući otvaranje novih radnih mjesta i jačanje privrede. Budžetom za narednu fiskalnu godinu, koja počinje u aprilu, predviđene su mjere za omogućavanje dodatnog obrazovanja onima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.