Izvozimo odeću, uvozimo prediva

Izvor: B92, 22.Avg.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvozimo odeću, uvozimo prediva

Beograd -- Tekstilna industrija Srbije u prvoj polovini godine ostvarila je izvoz vredan 302,7 miliona dolara, što je za svega dva odsto više nego u istom periodu lane.

Od početka januara do kraja juna ove godine, uvoz u toj branši vredeo je 408,3 miliona dolara, što je za četiri odsto manje nego 2011. godine, rečeno je za u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Pokrivenost uvoza izvozom je 74 odsto, a negativan spoljnotrgovinski saldo 105,5 miliona dolara.

Od tekstila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše se izvoze čarape, veš, haljine, pantalone, jakne, odela, džemperi, podni prekrivači i tepisi i to na italijansko i nemačko tržište, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Hrvatsku.

S druge strane, u uvozu dominiraju pamučna, vunena i svilena prediva, pamuk, vuna, "denim", kord tkanine, keper, trikotažne tkanine ali uvozimo i gotove proizvode - veš, čarape, džempere, pantalone, haljine, pozamanteriju i kupaće kostime...

Najviše se uvozi iz Kine, Italije, Turske, Nemačke, Francuske, Indije, Pakistana. Izvoz celokupne tekstilne industrije, u ukupnom izvozu prerađivačke industrije Srbije učestvuje sa 6,2 odsto, a uvoz 5,4 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izvozi jakne, uvozi pamuk

Izvor: Capital.ba, 23.Avg.2012, 09:12

BEOGRAD, Tekstilna industrija Srbije u prvoj polovini godine ostvarila je izvoz vrijedan 302,7 miliona dolara, što je za svega dva odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od početka ..

Nastavak na Capital.ba...

PKS: Imovina Srbije na KiM vredi 200 milijardi

Izvor: Akter, 23.Avg.2012

Imovina na Kosovu i Metohiji na koju Srbija polaže pravo vredi više od 200 milijardi dolara, rečeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS)

Nastavak na Akter...

Velika vrijednost srpske imovine na Kosovu i Metohiji

Izvor: Capital.ba, 24.Avg.2012, 08:28

BEOGRAD, Imovina na Kosovu i Metohiji na koju Srbija polaže pravo vrijedi više od 200 milijardi dolara, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije (PKS). PKS je pozdravila nove aktivnosti ..

Nastavak na Capital.ba...

Kako zaštititi srpsku imovinu na KiM?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2012

BEOGRAD -..Imovina 1.358 preduzeća na Kosovu i Metohiji koja se privatizuju, a pripadaju srpskim firmama, procenjuje se na 1,5 milijardi dolara, izjavio je direktor Privredne komore Srbije (PKS) za regionalnu saradnju Milivoje Miletić...On je agenciji Beta kazao i da je procena da je na Kosovu i Metohiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zaštititi srpsku imovinu na Kosovu

Izvor: Beta, 24.Avg.2012

BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta) - Imovina 1.358 preduzeća na Kosovu i Metohiji koja se privatizuju, a pripadaju srpskim firmama, procenjuje se na 1,5 milijardi dolara, izjavio je direktor Privredne komore Srbije (P..

Nastavak na Beta...

Srpska imovina na Kosovu vredi 200 mlrd. dolara

Izvor: Kamatica.com, 24.Avg.2012

Imovina na Kosovu i Metohiji na koju Srbija polaže pravo vredi više od 200 milijardi dolara, kažu u Privrednoj komori Srbije (PKS). Vrednost imovine oko 1.500 do sada privatizovanih srpskih firmi na KiM procenjuje se na više od 1,5 milijarde dolara, pokazuju podaci PKS. Direktor Biroa za regionalnu...

Nastavak na Kamatica.com...

Zaštititi srpsku imovinu na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012

BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta) - Imovina 1.358 preduzeća na Kosovu i Metohiji koja se privatizuju, a pripadaju srpskim firmama, procenjuje se na 1,5 milijardi dolara, izjavio je direktor Privredne komore Srbije (PKS) za regionalnu saradnju Milivoje Miletić... BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta) -...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.