Iz Kine nam stižu milijarde

Izvor: S media, 11.Okt.2011, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Kine nam stižu milijarde

Kina i Srbija su prevazišle davanje preferencijalnih kredita i sada razgovaraju o direktnim kineskim investicijama.

Među najvećim investicijama izdvajaju izgradnja hidrocentrala i termocentrala, modernizacija rudnika i otvaranje fabrika.

Zaplenili prase zbog TV pretplate

Na sred sela soliter od 328m (FOTO)

To je, prema rečima Danasovih diplomatskih izvora iz Pekinga, osnovni rezultat višednevne posete šefa srpske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vuka Jeremića Kini, uz napomenu da će prvi rezultati biti vidljivi do kraja godine.

Dve milijarde dolara su već "rezervisane", s mogućnošću povećanja sredstava u zavisnosti od interesovanja i kvaliteta projekata.

Kinezi su se "nameračili" na Obrenovac 3, Đerdap 3, Bistricu, kao i na Termoelektranu Nikola Tesla. Kineska strana je zainteresovana i za srpske rudnike.

10 najluđih poslova u Kini i Japanu

I Gana je bolja za biznis od Srbije

Takođe, sve je izvesnije "transferisanje“ proizvodnje sportske opreme brenda Serđo Takini, sponzora Novaka Đokovića, u Srbiju. Svi ovi proizvodni pogoni imali bi za cilj kompletno evropsko tržište.

(Danas/S media foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.