Izvor: SEEbiz.eu, 03.Maj.2010, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Šimonović izabran za pomoćnika glavnog tajnika UN-a

ZAGREB - Ministar pravosuđa Ivan Šimonović izabran je za pomoćnika glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, kao dužnosnik za ljudska prava. Šimonović je izabran između 128 kandidata, a u posljednjem krugu našao se među četiri kandidata koji su prošli vrlo oštru selekciju i konkurirali za preuzimanje vodeće pozicije u zaštiti ljudskih prava pri UN-u.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šimonović pomoćnik Ban Ki Muna

Izvor: B92, 03.Maj.2010

Zagreb -- Ministar pravde Hrvatske Ivan Šimonović izabran je za pomoćnika generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna, javili su hrvatski mediji... Tu informaciju je za Hrvatsku radioteleviziju potvrdio aktuelni ministar pravde koji će, međutim, prihvatanjem nove funkcije morati da napusti Vladu premijerke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.