Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poslala Vučiću sve uplate

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Okt.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" poslala Vučiću sve uplate

BEOGRAD - Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" poslala je premijeru Vučiću izveštaj sa svim uplatama, piše dnevni list "Danas" u izdanju od petka.

Kako navode, time su odgovorili na njegovu izjavu da proteste finansiraju strane sile i tajkuni.

Inicijativa je obavestila Vučića da je prikupljeno 918.352 dinara donacija, da je od toga na račun iz Srbije uplaćeno 54 odsto, iz inostranstva 17 odsto, a na PejPal 22 odsto novca. Prihod od zbirke "Čiji grad?" čini sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odsto od ukupnih donacija kojih je bilo 382.

U pismu premijeru Srbije je navedeno i da su uplate na račun Inicijative stigle s teritorije 25 opština Srbije, od kojih je 12 iz Beograda, a da je najčešći iznos uplate 1.000 dinara.

"Za razliku od premijera, koji radi za usku grupu svojih bliskih prijatelja, ortaka, kumova i braćala, zajednički interes građana nam je na prvom mestu i verujemo da građani mogu sami da se izbore za svoje gradove u kojima na vlasti neće biti kriminalci i poslušnici jednog čoveka", piše u pismu.

Inicijativa je organizovala nekoliko uličnih protesta i povorki jer niko nije odgovarao zbog toga što je u noći između 24. i 25. aprila 30 maskiranih osoba vezivalo ljude i uzimalo im lične stvari, dok su bagerima rušili objekte u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, iako je Vučić rekao da je za to odgovoran vrh Gradske vlasti.

Vučić je kazao i da kampanja vođena povodom slučaja Savamala predstavlja napad na Vladu i na njega lično, i da su u to "razni investitori" uložili 4,5 miliona evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.