Industrijska proizvodnja veća za 5,9 odsto

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Industrijska proizvodnja veća za 5,9 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u maju ove godine veća je za 6,2 odsto nego u istom mesecu 2016. godine, a u odnosu na prošlogodišnji prosek veća je za 5,9 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U periodu od januara do maja industrijska proizvodnja u poređenju sa istim periodom 2016. godine veća je za 1,2 odsto.

Posmatrano po sektorima, u maju ove godine u odnosu na isti mesec prošle godine, sektor rudarstva ostvario je rast od deset odsto, prerađivačka industrija 9,2 odsto, a sektor snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija zabeležili su pad od 6,3 odsto.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Prosječna plata u maju 511 evra

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2017

PODGORICA,  Prosječna neto zarada u maju u Crnoj Gori iznosila je 511 evra i neznatno je manja u odnosu na april, a 2,2 odsto veća u poređenju sa istim prošlogodišnjim mjesecom, navode iz Zavoda za statistiku /Monstat/. Iz Monstata dodaju da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u maju u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.