I Pevec Banja Luka pred stečajem

Izvor: B92, 28.Dec.2009, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Pevec Banja Luka pred stečajem

Banja Luka -- Nakon što je prošle sedmice pokrenut stečajni postupak u bjelovarskom Pevecu, ista sudbina čeka i Pevec u Banjoj Luci.

Iduće sedmice stečajni sudija banjalučkog Osnovnog suda Nedeljko Milijević trebalo bi da pokrene predstečajni postupak i da odredi predstečajnog upravnika u toj kompaniji.

"Pre nekoliko dana uplaćena je taksa od tri hiljade maraka kako bi predstečajni postupak mogao da bude pokrenut. S obzirom na situaciju, stečaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najbolje rešenje. Očekujemo da se potpuno promeni rukovodstvo banjalučkog Peveca”, izjavio je Dejan Pejaković, predsednik Sindikata radnika Peveca.

Pevec radnicima duguje tri plaće i uplatu poreza i doprinosa, a dugovanja prema dobavljačima smanjena su kroz kompenzaciju.

Predsednik Granskog sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih delatnosti RS Goran Savanović rekao je da je Sindikat trgovine, poučen iskustvom iz Hrvatske, pravovremeno reagovao u slučaju Pevec i podneo zahtev za stečaj.

Direktor beogradskog Peveca Dragan Malinović smatra da taj centar neće otići u stečaj jer će 28. decembra početi pregovori sa najvećim poveriocem OTP bankom Srbija o restrukturiranju Peveca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pevec Banja Luka pred stečajem

Izvor: S media, 28.Dec.2009

U Pevecu u Banja Luci očekuje se pokretanje predstečajnog postupka u toku ove sedmice, nakon što je u četvrtak pokrenut stečajni postupak nad firmom Pevec d.o.o. Bjelovar, piše zagrebački "Večernji list". ..Pre nekoliko dana je uplaćena taksa od 3.000 konvertibilnih maraka kako bi predstečajni...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.