I Kina zabranila uvoz kanadske junetine

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kina zabranila uvoz kanadske junetine

PEKING - Kina je uvela sankcije na uvoz junetine iz Kanade gdje je početkom februara zabilježen novi slučaj bolesti "ludih krava".

Prije Kine sankcije na uvoz junete iz Kanade uveli su Belorusija, Peru, Tajvan,Južna Korejia i Indonezija, prenosi radio Kanada.

Novi slučaj goveđeg spongiformnog encefalitisa (bolest "ludih krava"), koji je izazvao zdravstvenu krizu u Velikoj Britaniji 90-tih godina, zabilježen je 7. februara na jednoj farmi u opštini Spus Guv u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Edmonta.

Zaražena životinja je rođena na istoj farmi na kojoj je zabilježen prethodni slučaj "ludih krava" u februaru 2011.

Uvoz kanadske junetine u Kinu značajno raste od 2012. kada je uvozeno 1500 tona junećeg mesa a u 2013. čak 6.000 tona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

I Kina zabranila uvoz kanadske junetine

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 01:28

Kina je uvela sankcije na uvoz junetine iz Kanade gde je početkom februara zabeležen novi slučaj bolesti "ludih krava"...Pre Kine sankcije na uvoz junete iz Kanade uveli su Belorusija, Peru, Tajvan, Južna Korejia i Indonezija, prenosi radio Kanada...Novi slučaj goveđeg spongiformnog encefalitisa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.