I EGIPĆANIMA se zgadilo MESO uvezeno iz BRAZILA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I EGIPĆANIMA se zgadilo MESO uvezeno iz BRAZILA!

Takva odluka egipatskih vlasti je usledila posle otvaranja istrage u brazilskoj mesnoj industriji

Egipat je obustavio uvoz mesa iz Brazila sve dok se ne potvrdi da je bezbedno za konzumiranje, izjavio je danas portparol egipatskog Ministarstva poljoprivrede Hamid Abdel Dajim.

- Nismo stopirali uvoz, samo smo ga odložili dok situacija ne postane jasnija. Pratimo razvoj situacije sa kompanijama i mesarama sa kojima sarađujemo - rekao je portparol za britansku agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

Foto: Profimedia

. Policija u Brazilu je optužila više od 100 ljudi, uglavnom sanitarnih inspektora, za primanje mita kako bi dozvolili prodaju pokvarenih mesnih proizvoda.

Foto: Profimedia

U proteklih nekoliko dana, Saudijska Arabija, Hong Kong, Japan, Kanada, Meksiko, Švajcarska, Kina, Evropska unija, Južna Koreja i Čile najavili su delimičnu ili potpunu zabranu uvoza mesa iz Brazila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.