Grejanje skuplje 8% u Beogradu ?

Izvor: B92, 25.Okt.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejanje skuplje 8% u Beogradu ?

Beograd -- Građani Beograda mogli bi uskoro plaćati skuplje grejanje za sedam do osam odsto, zbog poskupljenja gasa koje će stupiti na snagu od 1. novembra.

U Upravi grada Beograda nisu mogli da preciziraju koliko će tačno poskupeti grejanje u glavnom gradu, ali su poručili da će gradske vlasti učiniti napore da poskupljenje grejanja bude manje od poskupljenja gasa, čije cene će biti više za 10 do 15 odsto.

Beograđani, kako su naveli, neće plaćati pun procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povećanja cene gasa, već samo sedam do osam odsto, a grad će se potruditi da subvencioniše ostatak poskupljenja tog energenta.

Konačna odluka o poskupljenju i visini poskupljenja grejanja u Beogradu biće doneta na sednici Skupštine grada Beograda.

I direktor Uprave za energetiku grada Beograda Marko Stojanović takođe je krajem prošlog meseca najavio da će grejanje u Beogradu poskupeti ako poraste cena gasa.

Ako se bira između popularnosti i neophodnosti, mi ćemo izabrati neophodnost, rekao je Stojanović i ocenio da poskupljenje grejanja nije popularno, ali da je to odgovorno prema građanima, jer se obezbeđuje stabilno snabdevanje grejanjem.

Ni on nije mogao da precizira koliko će iznositi poskupljenje grejanja u Beogradu, ali je naveo da cena gasa utiče na cenu grejanja sa 65 do 70 odsto i da zbog toga, poskupljenje treba pođednako da podele sistem, država, grad, preduzeća i građani.

On je podsetio i da se polovina Beograđana ne greje na daljinski sistem grejanja i da je u glavnom gradu neophodno uvesti naplatu grejanja po utrošku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poskupljuje grejanje u Beogradu za osam odsto ?

Izvor: Politika, 25.Okt.2011

BEOGRAD– Građani Beograda mogli bi uskoro plaćati skuplje grejanje za sedam do osam odsto, zbog poskupljenja gasa koje će stupiti na snagu od 1. novembra, rečeno je danas Tanjugu u gradskoj upravi. U Upravi grada Beograda nisu mogli da preciziraju koliko će tačno poskupeti grejanje u glavnom...

Nastavak na Politika...

POSKUPLJENJE GREJANJA U BEOGRADU DO OSAM ODSTO?

Izvor: Kurir, 25.Okt.2011

BEOGRAD - Građani Beograda mogli bi uskoro plaćati skuplje grejanje za sedam do osam odsto, zbog poskupljenja gasa koje će stupiti na snagu od 1. novembra, rečeno je u gradskoj upravi...U Upravi grada Beograda nisu mogli da preciziraju koliko će tačno poskupeti grejanje u glavnom gradu, ali su...

Nastavak na Kurir...

U Beogradu poskupljuje grejanje do osam odsto

Izvor: Mondo, 26.Okt.2011, 10:13

Građani Beograda mogli bi uskoro plaćati skuplje grejanje za sedam do osam odsto, zbog poskupljenja gasa koje će stupiti na snagu od 1. novembra, rečeno je Tanjugu u gradskoj upravi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.