Garevac dobija »Banku sjemena«

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garevac dobija »Banku sjemena«

BANJALUKA- Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš i predsjednica Fondacije Otvorena kuća - Centar za mir i kulturu dijaloga Slavica Šerić potpisali su ugovor o saradnji i partnerstvu u procesu realizacije projekta izgradnje "Banke sjemena“ u Garevcu kod Modriče.

Čordaš je izrazio zadovoljstvo radom ove fondacije, te istakao da je projekt izgradnje "Banke sjemena“ veoma značajan za sve povratnike u Modriči, ali i cijeloj RS.

Savremen pristup očuvanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i proizvodnji sjemena omogućuje poljoprivrednim proizvođačima bolje rezultate njihovog rada i bolje prinose, a ovo je posebno značajno za veliki broj povratnika koji izvore prihoda ostvaruju upravo kroz poljoprivrednu, ali i stočarsku proizvodnju, čiji uspjeh također zavisi od kvalitetnog prinosa žitarica, saopćeno je danas iz entitetskog resornog ministarstva.

Tokom sastanka razgovarano je o stanju povratka u RS, a predsjednicu Fondacije je interesovalo stanje povrata i obnove imovine, ali i održivosti povratka Hrvata u banjalučkoj regiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.