Galenika proizvodi za Abot

Izvor: S media, 20.Dec.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galenika proizvodi za Abot

Farmaceutska kompanija Galenika potpisala je danas sa američkom kompanijom Abot ugovor o strateškom partnerstvu čime je postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta.

Kako je novinarima nakon potpisivanja ugovora kazao direktor Galenike Nenad Ognjenović, u proizvodnim kapacitetima srpske farmaceutske kompanije će se u početku proizvoditi samo lekovi brufen i flugalin, i to više od 4,5 miliona pakovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godišnje.

"Od nas zavisi koliko ćemo proizvoditi i koliki ćemo profit ostvariti, ali procenuje se da je mogućnost zarade po jednom preparatu oko tri miliona evra", kazao je Ognjenović.

Saradanja u obrazovanju Srbije i Republike Srpske

On je naglasio da je danas potpisani ugovor veoma značajan za Galeniku, jer je njime srpska farmaceutska kompanija ušla u sistem Abotovih proizvodjača, a to znači da može da proizvodi lekove za sva tržišta bez ograničenja.

Ognjenović je dodao i da je ovaj ugovor značajan za Galeniku jer će u potpunosti uposliti postojeće proizvodne kapacitete, otvoriti nova radna mesta, kao i mogućnosti za dalje zajedničke poslove.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja "Galenike" i "Abota"

Izvor: B92, 20.Dec.2010

Beograd -- Farmaceutska kompanija "Galenika" potpisala je sa američkom kompanijom "Abot" ugovor o strateškom partnerstvu... Time je "Galenika" postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju "Abotovih" lekova za Srbiju i ostala tržišta...Kako je nakon potpisivanja ugovora rekao...

Nastavak na B92...

Galenika proizvodi Abotove lekove

Izvor: B92, 21.Dec.2010, 10:15

Beograd -- Farmaceutska kompanija Galenika je potpisala sa američkom kompanijom Abot ugovor o strateškom partnerstvu...Galenika je time postala prva farmaceutska kuća u regionu za uslužnu proizvodnju Abotovih lekova za Srbiju i ostala tržišta. ..Direktor Galenike Nenad Ognjenović kaže da će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.