Izvor: FXLider.com, 11.Apr.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GBP/USD

Kao i evro, i funta je juče napredovala iako za to nije bilo fundamentalnih razloga. Ekonomski indikator o pozajmicama javnog sektora od juče svakako nije odgovoran za ovaj podsticaj. Najvažniji ekonomski indikator za funtu danas je revidirani kvartalni BDP gde se očekuje da ostane na istom nivou od prethodnog perioda. Fundamentalno, ekonomsko stanje Velike Britanije i dalje ostaje veoma osetljivo. Na primer, budžetski deficit Velike Britanije je i dalje veći od američkog gde je već došlo do uzbune, a BDP Velike Britanije ima manju stopu rasta od američkog. Zvaničnici Bank of England postaju sumnjičavi da li tempo oporavka zaslužuje podizanje kamatne stope do kraja godine. Član odbora za monetarnu politiku, Fisher, je rekao juče da centralna banka ne treba da podiže kamatnu stopu zbog slabije potrošnje. S druge strane, Sentance, koji je najviše podržavao podizanje kamatne stope napušta ovaj odbor za nekoliko dana.  

Strategy
Entry
1st target
2nd target
SHORT
1,6160 - 1,6110
1,6050
1,6000

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

"Ni u 2013. neće biti bolje"

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 10:31

Ni ove godine ne moramo se nadati oporavku svetske ekonomije, pokazalo je istraživanje koje je Rojteres sproveo među 400 ekonomista širom sveta...Prema ovoj prognozi, globalna privreda će zabeležiti stopu rasta od 3,2 posto. Ali, evrozona i dalje ostaje u krizi, očekuje se da će ukupni BDP evropske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.