Finansiranje Vojvodine tačka sukoba

Izvor: B92, 28.Apr.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansiranje Vojvodine tačka sukoba

Razgovori o finansiranju Vojvodine treba da budu vođeni između republičke i pokrajinske administracije, izjavio je Đorđe Milićević.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine, odgovarajući na pitanje novinara povodom najavljenog razgovora lidera LSV Nenada Čanka i ministra finansija Dušana Vujovića o problemu finansiranja pokrajine, Milićević je rekao da u SNS ne osporavaju pravo bilo koga da razgovara o svim bitnim temama.

On je, uoči sednice Skupštine Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao da se o tom veoma važnom pitanju za građane Vojvodine, mora razgovarati između poslaničkih grupa pokrajinske skupštine i dodao da Čanak i ostali poslanici imaju pravo da razgovaraju sa ministrima, odnosno predštavnicima izvršne vlasti.

Poslanik DS u Skupštini Vojvodine Nenad Borović smatra da nije u redu put koji je izabran”kada je reč o rešavanju problema finansiranja pokrajine i podsetio da je pokrajinska vlada ponudila radnu verziju Zakona o finansiranju Vojvodine.

“Mi smo očekivali da poziv (za razgovore) bude upućen onome ko je taj predlog i sačinio, a to je neko iz pokrajinske vlade”, rekao je Borović.

On je dodao da bi Pokrajinska vada i Skupština Vojvodine trebalo da budu konsultovani i da daju konačan predlog tog zakona, koji bi bio upućen u Narodnu skupštinu Srbije.

Poslanik DSS-a Milenko Jovanov ocenio je da najavljeni sastanak lidera LSV i Vujovića znači pokušaj Nenada Čanka da se vrati u politički fokus javnosti”i dodao da ne zna u čije ime, osim u ime sopstvene stranke, on može da razgovara sa ministrom o finansiranju pokrajine.

Jovanov je upitao zašto je Čanak ćutao četiri godine, u vreme vlade Borisa Tadića i Mirka Cvetkovića, kada je svakim budžetom Vojvodina bila zakinuta i zašto je glasao za sve budžete koji su zakidali Vojvodinu.

"O toj milijardi evra, o kojoj Čanak govori, bar polovina ako ne i više je direktno njegova krivica, jer je glasao za sve budžete koji su predviđali da se Vojvodini da manje sredstava”, kazao je Jovanov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.