Fijat na klimavim točkovima

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2016, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijat na klimavim točkovima

Srpska vlada nagovorila je pre osam godina italijanski Fijat da pokrene proizvodnju u Srbiji. Uslove ove investicije građani nikada nisu saznali, jer su ugovori i dalje tajna za poreske obveznike iz čijih se džepova izdvaja ogroman novac da bi Italijani ostali u Srbiji.

Ekonomista Stojan Stamenković, međutim, ne vidi perspektivu u "cik-cak proizvodnji u kragujevačkoj fabrici automobila FAS".

- Radnici tamo čas rade, a čas ne. Ne vidim perspektivu te fabrike ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne bude proizvodnje novog modela ili ne dođe neka investicija u fabriku - rekao je Stamenković.

Podsetimo, o pokretanju proizvodnje novog modela u Fijatu, osim priča, dosad nije bilo ništa. Pala je tražnja i za modelom 500 L u Americi i radnici su sve češće na prinudnim odmorima.

* Sa Fijatom "puca" i Srbija

* Fijat puca, Srbija drhti

* Uzalud davali šakom i kapom

* Srpski "fića" dobar za papu, ali ne i za srpske vladike

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.