Fed diže kamatne stope: Relativno uskoro

Izvor: B92, 17.Nov.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed diže kamatne stope: Relativno uskoro

Vašington -- Predsednica američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Dženet Jelen je izjavila da bi povećanje kamatnih stopa u SAD moglo uslediti "relativno uskoro".

U obraćanju pred Ekonomskim komitetom američkog Kongresa, Jelen je rekla da Fed očekuje da će postepeno morati da podiže kamatne stopa, prenosi agencija Frans pres.

Šefica Feda je, takođe, istakla da je američko tržište rada nastavilo da ostvaruje napredak u ovoj godini i da je inflacija, mada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje ispod Fedovog cilja od 2,0 odsto, počela da ubrzava.

Ocenila je da aktuelna politika kamatnih stopa stimuliše ekonomsku aktivnost, i da ekonomija još uvek ima prostora za dodatni rast.

Većina investitora i ekonomista očekuje da će Fed podići kamate na narednom zasedanju, 13-14. decembra, godinu dana nakon prvog i jedinog povećanja kamata posle finansijske krize.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Fed bi uskoro mogao povećati kamatne stope

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2016

Direktorica američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Jenet  Yellen je izjavila  da bi povećanje kamatnih stopa u SAD moglo uslijediti "relativno uskoro". U obraćanju pred Ekonomskim komitetom američkog Kongresa, Yellen je rekla da Fed očekuje da će postepeno morati  podizati kamatne stope. Šefica...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.