Enorman profit šajcarske banke UBS

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enorman profit šajcarske banke UBS

Švajcarska banka UBS ostvarila je u drugom kvartalu skok zarade od 53 odsto, zahvaljujući snažnom poslovanju u prodaji akcija i sektoru upravljanja sredstvima.

UBS je saopštio da je u tri meseca zaključno sa junom evidentirao neto profit od 1,21 milijardu franaka (1,26 milijardi dolara) u odnosu na 792 miliona franaka iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija AP.

Izvršni direktor grupacije Serđo Ermoti izjavio je da je zadovoljan rezultatima i da je UBS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeo da ostvari uspeh uprkos izazovima na tržištu.

Banka je, međutim, upozorila da će sezonski faktori po svoj prilici negativno uticati na zaradu u trećem kvartalu, dodajući da su još uvek prisutni brojni makroekonomski izazovi i geopolitički problemi, koji neće nestati u bliskoj budućnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.