Efektiva: Banke ne nude rešenje za franak

Izvor: GdeInvestirati.com, 24.Jan.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efektiva: Banke ne nude rešenje za franak

BEOGRAD - Stav banaka o rešenju problema kredita u švajcarskim francima je očekivan, navodi Dejan Gavrilović iz Udruženja građana "Efektiva".

Kako je Gavrilović rekao za RTS, banke nisu ponudile sistemsko rešenje. Naveo je da postoji mala grupa banaka koja ima mali broj kredita u švajcarskim francima i koja ne želi da se odrekne zarade.

Gavrilović navodi i da je jasno da ne postoji jedinstven stav banaka i ponavlja da sistemsko rešenje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ponućeno klijentima.

"Ostaje da vidimo kakav će biti odgovor NBS", kaže Gavrilović.

Poručuje da u ovom trenutku, još uvek nije pametno da se sadašnji dug u francima prebaci u evro jer se ne zna kakvo će biti kretanje kursa.

Gavrilović navodi da bi rešenje problema moglo da bude da se sadašnji dug u francima konvertuje u dug u evrima po paritetu na dan isplate kredita. Ističe da bi se na taj način dug drastično umanjio.

Ipak, kako kaže, sačekaće stav NBS jer su najavljeni razgovori za sledeću nedelju.

Ako ne bude ponuđeno sistemsko rešenje, Gavrilović kaže da je sledeća instanca sud.

Mogućnosti za pomoć korisnicima kredita u švajcarskim francima još se razmatraju.

Predstavnici komercijalnih banaka u Srbiji posle sastanka posavetovali su dužnike koji imaju problema u otplati da sa svojom bankom pregovaraju o mogućim olakšicama u otplati.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

NBS: Tabakovićeva sutra o kreditima u švajcarskim francima

Izvor: Kurir, 25.Jan.2015, 14:09

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković održaće sutra konferenciju za novinare na temu kredita u švajcarskim francima...Nakon sednice Udruženja banaka Srbije (UBS), koja je održana u petak, predsednik Uprvnog odbora UBS Goran Pitić rekao je da fiksiranja kursa švajcarskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.