EPS od EBRD hoće zajam od 200 mil.€

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS od EBRD hoće zajam od 200 mil.€

Evropska banka za obnovu i razvoj razmatra odobravanje kredita od 200 miliona evra za finansijsko restrukturiranje Elektroprivrede Srbije.

To je izjavio direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone, koji je naveo da je procedura odobravanja kredita tek započeta i da očekuje da će biti završena pre isteka prve polovine 2015. godine.

Patrone je rekao da je ideja da pomogne finansijsko restukturiranje EPS-a, ali i da se istovremeno promeni organizacija u kompaniji i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvede korporativno upravljanje.

Patrone je rekao i da je EBRD u 2014. godini investirala oko 450 miliona evra u Srbiji, a da je jedan od najvećih projekata bio stend-baj kredit od 200 miliona evra namenjen Agenciji za osiguranje depozita.

"EBRD i u 2015. godini namerava da zadrži visok nivo angažmana u Srbiji", rekao je Patrone.

Direktor EBRD za Srbiju rekao je da će u 2015. godini investirati u skladu sa strategijom banke za Srbiju, ali da će doći do pomeranja sa finansijskog ka energetskom sekturu.

Kako je dodao, pored kredita za EPS, EBRD u 2015. želi da ulaže sa privatnim sektorom u korišćenje obnovljivih izvora energije, ali i da nastavi podršku za izgradnju infrastrukture u Srbiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EPS od EBRD traži 200 miliona evra!

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 07:43

BEOGRAD - „Elektroprivreda Srbije“, na čijem je čelu Aleksandar Obradović, zatražila je 200 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj za „finansijsko restrukturiranje“ kompanije...EPS, kako tvrdi njegovo rukovodstvo, nema para za korporativizaciju kompanije, čiji je cilj ušteda...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.