EK uči region kako do posla

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK uči region kako do posla

Sarajevo -- U Sarajevu se održava jednodnevna konferencija kojom se zvančno obeležava početak projekta "Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja".

To je projekat Saveta za regionalnu saradnju i Međunarodne organizacije rada na kojoj će predstavnici ministarstva rada iz zemalja Zapadnog Balkana razgovarati o prioritetnim pitanjima vezanim za tržište rada i zapošljavanja u regionu.

Reč je o regionalnom projektu koji sa tri miliona evra finansira Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisija, a cilj je da se ojača regionalna saradnja i institucionalni kapaciteti nacionalnih uprava, organizacije poslodavaca i radnika, te da im se omogući da izrade i efikasno sprovedu reforme socijalne politike i tržišta rada u sklopu procesa proširenja Evropske unije.

Projekat podržava Generalna direkcija Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti.

Tokom konferencije biće održane i dve panel diskusije "Podsticanje zapošljavanja mladih - glavni izazov i važna mogućnost za budućnost" i "Bolje upravljanje tržištem rada - zajednička odgovornost".

Skup će otvoriti generalni sekretar Saveta Goran Svilanović, šef tima Međunarodne organizacije rada za tehničku podršku dostojanstvenom radu i direktor Kancelarije za srednju i istočnu Evropu Antonio Graziosi, kao i šef jedinice u Generalnoj direkciji Evropske komisije za zapošljavanje Tomas Bender.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svilanović: Podaci o zaposlenosti u regionu dramatični

Izvor: Capital.ba, 29.Jun.2016

SARAJEVO, Generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović izjavio je danas u Sarajevu da će se naredne tri godine baviti temom za koju su građani rekli da je najvažnija, a to je problem zapošljavanja te naglasio da su podaci o nivou zaposlenosti u regionu dramatični. Svilanović...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.