E Šalter startovao i u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2017, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E Šalter startovao i u Novom Sadu

Nakon Beograda, od juče je u Novom Sadu, Kraljevu i Pančevu usluge katastra vodova moguće obaviti putem takozvanog e Šaltera. Geodetske firme koje izrađuju takvu projektnu dokumentaciju mogu da ih predaju Katarstru, bez odlaska na šalter.

Firme i institucije koje su do sada vodile evidenciju vodovodnih i toplovodnih mreža, elektro-distributivnog sistema i svih drugih vodova, koje moraju da se evidentiraju u Republičkom geodetskom zavodu, do sada su svoje projekte predavale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na šalterima. Sve to ih je koštalo dragocenog vremena.

Sistem je dvosmeran, pa će tako sva neophodna objašnjenja i ispravke, predstavnici geodetskih organizacija moći da dobiju putem interneta, ali i da prate status predmeta koji su podneli.

U Republičkom geodetskom zavodu, očekuju dalje pojednostavljenje procesa kroz novi informacioni sistem, a kako kažu, u pripremi je i proširenje usluga eŠaltera na sferu katastra nepokretnosti, što se pre svega odnosi na građanstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.