Dulić: Rude donose milijarde evra

Izvor: B92, 06.Jun.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Rude donose milijarde evra

Beograd -- Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je da bi novi zakon o rudarstvu mogao biti usvojen na jesen.

"Novi zakon će modernizovati pravni okvir za rudarske delatnosti i omogućiti da se ona bolje iskoristi za razvoj Srbije", kazao je Dulić, ali nije želeo da iznosi detalje nacrta tog dokumenta.

Dulić je dodao da je Srbija bogata rudama koje danas mnogo koštaju, istakavši da u "oblasti rudarstva postoji potencijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za investiranje od nekoliko milijardi evra".

Prema njegovim rečima, država će vrlo brzo izaći sa podacima u kojim zonama i u kojim regionima može da se razvije lokalna privreda zahvaljujući novim investicijama i modernim tehnologijama u rudarstvo.

"Treba doneti i strategiju koja bi definisala sve ono što su pririodna i rudarska dobra koja služe opštem ekonomskom razvoju zemlje", kazao je Dulić.

Ministar životne sredine naveo je da će kroz izradu te strategije država dugoročno zaštititi kapacitete u oblasti rurarstva koji danas još uvek nemaju svoju eksploatacionu vrednost, a u budućnosti mogu da doprinesu ekonomskom razvoju zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić: Rude donose milijarde evra

Izvor: Capital.ba, 06.Jun.2011

BEOGRAD, Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je da bi novi zakon o rudarstvu mogao biti usvojen na jesen. 'Novi zakon će modernizovati pravni okvir za rudarske djelatnosti i omogućiti da se ona bolje iskoristi za razvoj Srbije', kazao je Dulić,...

Nastavak na Capital.ba...

MINISTAR RUDARSTVA OLIVER DULIĆ DANAS U BORU

Izvor: MC Bor, 06.Jun.2011

Bor, 7.jun. . Foto: D.Popaz. Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić posetiće danas Bor, gde će se sastati sa predstavnicima Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i rukovodstvom te opštine, najavilo je resorno ministarstvo, piše TANJUG.. Dulić će u Boru obići...

Nastavak na MC Bor...

Dulić: Rude donose milijarde evra

Izvor: TrazimKredit.com, 06.Jun.2011

BEOGRAD, Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je da bi novi zakon o rudarstvu mogao biti usvojen na jesen. 

Nastavak na TrazimKredit.com...

Deseti ###KOMDEL EXPO###

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Jun.2011

Najznačajnije i najveće godišnje okupljanje privrednika iz sektora komunalne privrede, deseti po redu, međunarodni sajam komunalne opreme ###“KOMDEL EXPO“### otvorio je danas u Kragujevcu ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja dr Oliver Dulić..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Dulić u poseti RTB Boru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2011, 01:56

BOR -..Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić posetiće danas Bor, gde će se sastati sa predstavnicima Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i rukovodstvom te opštine, najavilo je resorno ministarstvo...Dulić će u Boru obići pogone RTB Bora, teren koji će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.