Dodik: Stabilan finansijski sistem

Izvor: B92, Tanjug, 26.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stabilan finansijski sistem

Banjaluka -- Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kaže da finansijski sistem u BiH i RS funkcioniše stabilno i da u budućnosti ne treba očekivati probleme u toj oblasti.

On je u razgovoru sa zamenikom generalnog direktora Međunarodnog monternog fonda (MMF) Muriljo Portugalom izrazio očekivanje da će RS u narednim godinama zadržati pozitivnu stopu rasta i da je veoma ohrabrujuća saradnja koja će biti intenzivirana sa MMF u budućnosti.

"Razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo o efektima koji mogu zadesiti i BiH i RS u vezi sa velikom finansijskom krizom i kako pravovremeno reagovati i koordinisano obezbediti pristup svih faktora na finansijskim i društevnim pitanjima radi ublažavanja negativnih efekata finansijske krize", rekao je Dodik i ocenio da u BiH treba zajednički raditi na izazovima globalne finansijske krize.

Ističući da je impresioniran radom vlade RS, Portugal je naveo da je postignut dobar napredak u privatizaciji Telekoma RS i Rafinerije nafte. Zamenik direktora MMF je rekao da su RS i premijer Dodik učinili velike korake na planu makroekonomske stabilnosti i ekonomske reforme, što je dodatno ojačalo finansijsku poziciju RS.

On je pozdravio aktivnosti vlade na reformama penziono-invalidskog osiguranja, kao i donošenje zakona o oporezivanju ličnih dohodaka.

"Svesni smo teške finansijske krize, ali BiH je dobro pripremljena da se s njom izbori", rekao je Portugal i dodao da potpisani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju predstavlja korak napred u integrisanju sa EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finansijski sistem RS i BiH funkcioniše stabilno

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2008, 12:37

BANJALUKA,  Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik i zamjenik generalnog direktora MMF-a Murilo Portugal konstatovali su danas u Banjaluci da  je finansijski sistem u RS i BiH funkcioniše stabilno  i da u budućnosti ne treba očekivati unutrašnje probleme u ovoj oblasti. 'Razgovarali smo o efektima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.