Dodatni gubici Lojds banke

Izvor: B92, 03.Feb.2014, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatni gubici Lojds banke

London -- Britanska banka Lojds pretpiće dodatni gubitak od skoro 2,4 milijarde evra zbog pokrivanja troškova nastalih usled neprimerenog poslovanja u oblasti osiguranja.

U saopštenju Lojds banke, čijih se 33 odsto nalazi u rukama poreskih obveznika, navodi se da će tražiti da se u drugoj polovini godine obnovi isplata dividendi akcionarima, kao i da su u toku pripreme za novu vladinu prodaju akcija u toj banci, prenosi Frans pres.

Za obeštećenje klijenata pogođenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skandalom oko prodaje polisa, Lojds će izdvojiti 1,8 milijardi funti, čime će ukupni troškovi banke u tom slučaju porasti na skoro 10 milijardi funti.

Ova banka, takođe, predviđa da je u prošloj godini zabeležila profit od 6,2 milijarde funti.

U septembru prošle godine, britanska vlada je pokrenula proces prodaje svog udela u Lojdsu, prodavši šest odsto akcija institutcionalnim investitorima za sumu od 3,2 milijarde funti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sunoko objavio ponudu za preuzimanje AIK banke

Izvor: Blic, 03.Feb.2014

Kompanija Sunoko u vlasništvu Miodraga Kostića objavila je danas ponudu za preuzimanje preostalih 62,09 odsto akcija AIK banke iz Niša po ceni od 1.635 dinara za akciju...Ponuda za 5,6 miliona akcija AIK banke biće otvorena od 4. do 24. februara, navodi se u ponudi na sajtu Centralnog registra za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.