Đubre je naš nacionalni resurs?

Izvor: S media, 27.Okt.2011, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đubre je naš nacionalni resurs?

Đubre je naš nacionalni resurs i što pre razvijemo svest o tome pre ćemo uživati u blagodeti koje savremen odnos prema ekologiji donosi, kaže Miodrag Mitrović.

Mitrović je, inače, predsednik kompanije Miteko, koja po treći put organizuje međunarodni forum posvećen zaštiti životne sredine i buđenju eko-svesti građana.

Beč dobija prvu solarnu elektranu

Dulić: Bolji život nije za podsmeh

On kaže da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << korišćenje đubreta kao nacionalnog resursa pružilo šansu ne samo da se Srbija očisti, već i da se zaradi preradom otpada i njegovim korišćenjem u energetici

"Šansa je ogromna, ne samo da očistimo Srbiju, već i da zaradimo. Beč, na primer, svoje energetske potrebe skoro u potpunosti zadovoljava preradom otpada i koristi samo šest odsto ruskog gasa", kaže Mitrović, čelnik kompanije koja je lider u ovoj oblasti na srpskom tržištu.

***Nedavno je ministar za životnu sredinu Oliver Dulić rekao da će do kraja mandata ove vlade u Srbiji biti otvoreno još 2.000 radnih mesta u zelenoj i reciklažnoj industriji, navodeći da je uloženo u upravljanje otpadom više od jedne milijarde dinara.

(B92, Novosti foto:poslovneidejemagazin.com)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.