Dinkić i Milosavljević otvaraju štand Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić i Milosavljević otvaraju štand Srbije

FRANKFURT - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za regionalni razvoj i ekonomiju Mlađan Dinkić i ministar trgovine i usloga Slobodan Milosavljević otvoriće danas štand Srbije na poznatom međunarodnom sajmu "Automehanika", na kojem prvi put učestvuje 11 srpskih preduzeća iz autoindustrije.

Dinkić i Milosavljević predstaviće nacionalni plan autoindustrije u Srbiji.

Posle svečanog otvaranja srpskog štanda, na sajmu će u organizaciji GTZ-a biti održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencija o automobilskoj industriji jugoistočne Evrope.

Milosavljević će razgovarati sa predstavnicima nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ o mogućnostima za povećanje privredne saradnje Srbije i Nemačke.

Na sastanku u frankfurtskoj Industrijsko-trgovinskoj komori on će predstaviti mogućnosti za investicije u Srbiji, posebno u oblasti trgovine i usluga.

Poslednjeg dana trodnevne radne posete Frankfurtu, Milosavljević će govoriti na okruglom stolu "Aktuelna situacija i perspektive razvoja srpske industrije" u Industrijsko-trgovinskoj komori, na kojem će učestvovati predstavnici nemačkih kompanija i banaka.

Po završetku okruglog stola, on će se sastati sa direktorkom Odeljenja za trgovinsku i ekonomsku politiku u nemačkom Saveznom udruženju za trgovinu na malo Monikom Direr, kao i sa predstavnicima jedne od najvećih evropskih trgovinskih kompanija "Metro".

Milosavljević će posetiti i centralu farmaceutske kompanije "Štanda", većinskog vlasnika najvećeg domaćeg proizvođača lekova "Hemofarma".

Dinkić danas završava trodnevnu posetu Nemačkoj, tokom koje je razgovarao sa nemačkim ministrom za ekonomiju i tehnologiju Mišelom Glosom i predstavnicima kompanija "Merecedes" i "Folksvagen".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na sajmu u Nemačkoj

Izvor: RTV Pink, 17.Sep.2008

Dinkić i Milosavljević otvaraju štand Srbije. . . Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za regionalni razvoj i ekonomiju Mlađan Dinkić i ministar trgovine i usloga Slobodan Milosavljević otvoriće danas štand Srbije na poznatom međunarodnom sajmu Automehanika , na kojem prvi put učestvuje 11...

Nastavak na RTV Pink...

Milosavljević: Povratak Srbije

Izvor: B92, 17.Sep.2008

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da se Srbija vratila na mapu autoindustrije... "To otvara velike perspektive investitorima koji se bave proizvodnjom autodelova i komponenti za dolazak u Srbiju", rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta Milosavljević, koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.