Dinkić: Srbija sama do puteva

Izvor: B92, 01.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Srbija sama do puteva

Mlađan Dinkić (Beta)

Beograd -- Mlađan Dinkić kaže da Srbija sama može da finansira završetak Koridora 10 i obilaznice oko Beograda.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja izjavio je da Srbija sama može da obezbedi kompletnu modernizaciju infrastrukture do kraja mandata Vlade. Dinkić je uveren da Srbija može iz privatizacionih prihoda da obezbedi 1,5 milijardi evra, potrebnih za završetak Koridora 10, uključujući autoputeve od Leskovca do makedonske granice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i od Niša do Dimitrovgrada, i kompletnu obilaznicu oko Beograda s novim mostovima.

Dinkić je za Večernje novosti rekao da deo novca za to postoji u budžetskoj rezervi, što je "nasleđeno" od prošlogodišnje prodaje Mobija 63 i licence za trećeg mobilnog operatera, a da će uskoro budžetu pristići oko 270 miliona evra od prodaje Robnih kuća Beograd.

Dinkić kaže da bi više od tri milijarde evra moglo biti dobijeno kroz privatizaciju Naftne industrije Srbije, Jata i Jata tehnike.

Ministarstvo ekonomije je pripremilo predlog celovite strategije privatizacije javnih preduzeća, koji će uskoro biti formalno prosleđen Vladi na izjašnjavanje, rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.