Dinkić: Odbranili smo se od krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Odbranili smo se od krize

KRUŠEVAC - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas u Kruševcu da će, u sklopu nove strategije Ministarstva ekonomije, preduzećima, koja imaju tržišta i plasman, država pomoći da modernizuju proizvodnju kupovinom nove opreme.

On je danas u Kruševcu posetio, sa delegacijom Ministarstva ekonomije, fabrike "14. oktobar" i "Župa" u Kruševcu.

U poslednjih godinu dana branili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo se od svetske ekonomske krize i odbranili smo se, sada iz faze odbrane prelazimo u napad,rekao je Dinkić.

Kako se saopštilo Ministarstvo ekonomije, Dinkić je rekao da "sada želimo da potpuno promenimo strategiju i da onim preduzećima koja imaju sigurne izvozne poslove damo pozajmicu kako bi se ubrzao proces oporavka srpske privrede."

"Imamo desetak državnih preduzeća u Srbiji u koja vredi uložiti, jer imaju tržište, a nisu kupovala novu opremu u poslednjih 20 do 30 godina. I fabrika "14. oktobar" je jedna od njih i očekujem da ćemo već u narednoj godini ovde imati moderniju opremu koja će davati daleko veće prihode, a novi radnici imaće sigurne plate", izjavio je Dinkić.

On je rekao da su pregovori na tu temu počeli danas sa rukovodstvom "14. oktobra" i da je dogovoreno da država obezbedi 200 miliona dinara za nabavku nove opreme u ovom preduzeću, što će biti prvo ulaganje nakon čitavih 20 godina.

Direktor "14. oktobra" Zoran Radmanovac zahvalio se Ministarstvu ekonomije na podršci, jer će u narednom periodu uposliti 50 proizvodnih radnika kako bi se ispoštovale ugovorene obaveze prema kupcima.

On je rekao da je vrednost ugovorenih poslova za ovu godinu i prvih šest meseci u 2010. godini 1,2 milijarde dinara, a "14. oktobar" je dobio svoje mesto i u novom ugovoru sa Irakom vrednom 100 miliona dolara, čime će biti uposlen i segment artiljerijskog programa.

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić je naglasio da će od 1. januara sledeće godine sva preduzeća u Srbiji morati, bez izuzetka,da plaćaju bruto plate svojim zaposlenima.

Prilikom obilaska preduzeća Župa, koje ima sigurne izvozne poslove i koje je poznato po proizvodnji plavog kamena, dogovorena je pozajmica za obrtna sredstva u iznosu od milion i 450 hiljada evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Recesija na izmaku

Izvor: B92, 02.Sep.2009, 18:10

Kraljevo, Trstenik -- Recesija u Srbiji je na izmaku, a privreda je u fazi stabilizacije, što je potvrdila i misija Međunarodnog monetarnog fonda, izjavio je ministar Mlađan Dinkić... Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je u Kraljevu najavio akciju Vlade sa namerom da se pomogne preduzećima u Srbiji...

Nastavak na B92...

Dinkić: Pomoć za kupovinu opreme u 10 državnih firmi (VIDEO)

Izvor: EMportal, 03.Sep.2009

Ministarstvo ekonomije Srbije pomoći će modernizaciju proizvodnje u državnim preduzećima koja imaju obezbeđen plasman robe, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Nastavak na EMportal...

Pomoć za kupovinu opreme u 10 državnih firmi

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2009, 12:24

KRUŠEVAC, 3. septembra 2009. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije pomoći će modernizaciju proizvodnje u državnim preduzećima koja imaju obezbeđen plasman robe, izjavio je u četvrtak potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić. On je u Kruševcu, prilikom posete preduzećima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.