Izvor: Vesti-online.com, 17.Maj.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta gradi tržni centar šest puta veći od Arene

Kompanija "Delta ril estejt", članica "Delta holdinga", najavila je danas da će na proleće 2013. godine na beogradskoj Autokomandi započeti gradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji "Delta planet" u čiju izgradnju će biti uloženo 200 miliona evra.

Šoping-mol će biti pored autoputa u pravcu Niša i imaće površinu oko 200.000 kvadratnih metara, odnosni biće tri puta veći od tržnog centra "Delta siti" a oko šest puta od beogradske "Arene", rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je na današnjoj konfereniciji za novinare.

Direktor Delta ril estajt grupe Vojislav Glavinić kazao je da je to druga po veličini investicija u oblasti nekretnina u Srbiji od 2000. godine, a planirano je da bude završena za 18 meseci, na jesen 2014.

Kako je istakao, u izgradnji tog objekta, koji će imati status "zelene zgrade", biće angazovano oko 6.000 radnika iz domaćih firmi, a po njegovom završteku biće omogućeno i otvaranje više od 5.000 radnih mesta.

"Na Autokomandi ćemo videti prvi put neka nova rešenja u gradnji i ovaj objekat će predstavljati prvi 'zeleni' šoping-mol koji u izgrađi i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku eneregetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova", kazao je Glavinić.

"Delta planet" će, kako je najavljeno, imati 250 lokala različitog sadržaja, a cela njegova fasada duž autoputa biće prekrivena "led" ekranima. Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa, dok je ispod njih predviđen hipermarket koji će biti najveći u Srbiji. U sklopu šoping-mola biće i bioskopi i centri za rekreaciju.

Potpredsednica Delta holdinga Jelena Krstović je rekla da ta komapanija planira i izgradnju još jednog šoping mola u Beogradu, u Bulevaru deposta Stefana, kao i nekoliko širom Srbije i u Banjaluci.

"Delta planet" će biti prvi beogradski šoping-mol koji nije na Novom Beogradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta Planet: gradiće se najveći i najmoderniji šoping-mol u Srbiji

Izvor: DANuBeogradu.rs, 17.Maj.2012

'Delta Real Estate' u proleće 2013. godine započeće gradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod imenom 'Delta Planet'. Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, uz autoput E-75, u pravcu Niša. Projekat je vredan...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.