Da li će Britanija šutnuti evropske radnike?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Britanija šutnuti evropske radnike?

Bregzit je jasna poruka i Evropljanima, koji žive i rade u Britaniji, da možda neće moći da zadrže posao i ostanu.

Pravila EU garantuju bezvizno kretanje ljudi i radnika u 28-članom bloku. Sada kada Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz EU, to slobodno kretanje bi moglo da se dovede u pitanje.

Radnici bi već trebalo da se brinu da li će moći da zadrže posao i da svojim EU pasošem ostanu u zemlji.

Pravnici kažu da se stvarni neće promeniti odmah. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na duži rok, situacija će biti neizvesna kako za radnike iz EU, tako i za njihove poslodavce.

Ipak, sa svih strana stiže upozorenje da će definisanje uslova ko i kako može da ostane biti težak zadatak i pravno i administrativno.

Stručnjaci za imigracije već savetuju radnike da ukoliko žele da ostanu u Britaniji, podnesu odmah zahtev za stalni boravak.

Međutim, s ozbirom na to ta taj zahtev ima preko 80 strana, to je ogromna papirologija za kompanije koje žele da zadrže svoje radnike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.