Cvetković: Povećanje zaposlenosti u drugoj polovini 2010.

Izvor: Studio B, 13.Jul.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Povećanje zaposlenosti u drugoj polovini 2010.

Predsednik Vlade Mirko Cvetković izjavio je da se povećanje zaposlenosti u Srbiji očekuje u drugoj polovini ove godine.

Cvetković je na Poslovnom forumu Srbije i Letonije u Beogradu kazao da je Srbija statistički izašla iz recesije u prvom kvartalu ove godine, kada je ostvaren rast bruto dpomaćeg proizvoda od 0,6 odsto, ali da to još nije donelo povećanje zaposlenosti.

"Ključni indikatori ukazuju da će se trend rasta nastaviti i u drugom kvartalu godine, pri >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << čemu očekujem da stopa rasta bude od 1,5 do dva odsto", naveo je premijer.

Cvetković je istakao da će Vlada nastaviti da sprovodi kratkoročne mere Za podršku privrednog rasta, povećanje zaposlenosti i unapređenje socijalne sigurnosti najugroženijih stanovnika. Dodao je da će Vlada nastaviti strukturne reforme da bi se postigao dugoročno održiv rast privrede i porastao životni standard građana.

Srbija nudi najbolje uslove za investiranje

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Srbija može da ponudi najkonkurentnije uslove u regionu Jugoistočne Evrope za realizaciju investicija u proizvodnju i otvaranje novih radnih mesta.

Cvetković je, otvarajući Poslovni forum Srbije i Letonije u Privrednoj komori Srbije, u Beogradu, pozvao letonska preduzeća da učestvuju u izvođenju velikih projekata u Srbiju u oblasti putne, železničke i energetske infrastrukture, koji imaju regionalni karakter.

"Verujem da će i letonski privrednici imati prilike da u praksi iskoriste pogodnosti koje Vlada Srbije obezbeđuje za realizaciju investicija u srpsku privredu", kazao je on.

Predsednik Letonije Valdis Zatlares rekao je da bi kompanije iz dve zemlje mogle da sarađuju u oblasti turizma, farmacije, informatičkih tehnologija, zaštite životne sredine, u čemu letonske firme imaju iskustva. Dodao je da, s obzirom da je spoljnotrgovinska razmena dve zemlje mala, ima prostora za saradnju i u mnogim drugim oblastima privrede.

U Srbiju su došli predstavnici pet kompanija iz Letonije koji se između ostalog bave farmacijom i softverskim tehnologijama, a koji će u toku dana razgovarati sa predstavnicima srpskih preduzeća.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković očekuje veću zaposlenost

Izvor: B92, 13.Jul.2010

Beograd -- Predsednik Vlade Mirko Cvetković izjavio je da se povećanje zaposlenosti u Srbiji očekuje u drugoj polovini ove godine... Cvetković je kazao da je Srbija statistički izašla iz recesije u prvom kvartalu ove godine, kada je ostvaren rast bruto dpomaćeg proizvoda (BDP) od 0,6 odsto..."Ključni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.