Ćirić: Sutra dogovor sa MMF

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić: Sutra dogovor sa MMF

Beograd -- Ministar ekonomije Nebojša Ćirić veruje da će do sutra uveče biti postignut dogovor Vlade Srbije sa MMF o novom aranžmanu iz predostrožnosti.

Ćirić, međutim, nije želeo da iznosi više detalja dok pregovori traju.

Ćirić je rekao da je planom posete misije MMF-a Beogradu predviđeno da pregovori traju do sutra uveče, a u sredu delegacija Fonda trebalo bi da otputuje iz Srbije.

Misija MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, boravi u Srbiji od 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 31. avgusta povodom razgovara sa predstavnicima srpskih vlasti o sklapanju novog aranžmana iz predostrožnosti.

Aranžman iz predostrožnosti s MMF-om podrazumeva mogućnost korišćenja sredstava u slučaju potreba zemlje, i kako je najavljeno, novi aranžman trajao bi 18 meseci uz pristup sredstvima u iznosu od 200 odsto kvote Srbije u MMF-u, odnosno oko milijardu evra.

Ukoliko s misijom Fonda bude postignut dogovor o ekonomskoj politici koja će se sprovoditi u narednom periodu, Srbiji bi Odbor izvršnih direktora MMF-a mogao da odobri novi aranžman iz predostrožnosti, krajem septembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćirić: Verujem u dogovor sa MMF

Izvor: S media, 29.Avg.2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić ubeđen u postizanje dogovora sa MMF o novom aranžmanu iz predostrožnosti. Predviđeno da pregovori traju do sutra uveče. ..Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je uverenje da će do sutra uveče biti postignut...

Nastavak na S media...

Ćirić: Sutra dogovor sa MMF

Izvor: Capital.ba, 29.Avg.2011

BEOGRAD, Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić vjeruje da će do sutra uveče biti postignut dogovor Vlade Srbije sa MMF o novom aranžmanu iz predostrožnosti. Ćirić, međutim, nije želio da iznosi više detalja dok pregovori traju. Ćirić je rekao da je planom posjete misije MMF-a Beogradu...

Nastavak na Capital.ba...

Kraj pregovora Srbije i MMF-a

Izvor: S media, 30.Avg.2011, 08:37

Danas bi trebalo da budu završeni pregovori Vlade Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda. Iz izjava pojedinih učesnika u pregovorima s MMF-om i analitičara, postalo je jasno da će Srbiji biti odobren novi aranžman. ..U Beogradu bi danas trebalo da budu završeni pregovori Vlade Srbije i...

Nastavak na S media...

Pregovori Srbije i MMF-a danas ulaze u završnicu

Izvor: Blic, 30.Avg.2011

U Beogradu bi danas trebalo da budu završeni pregovori Vlade Srbije i Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), postizanjem dogovora o novom aranžmanu iz predostrožnosti, koji bi trajao 18 meseci uz pristup novom kreditu od oko milijardu evra za jačanje deviznih rezervi naše zemlje...Ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.