Izvor: B92, 05.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri stuba brendiranja Srbije

Beograd -- Objavljen je tender za učešće na savetovanju pravljenja "Strategije 'brendiranja' i reklamiranja Srbije" .

Savetovanje organizuju Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom i Ministarstvo trgovine, turizma i usluga. Ova strategija oslanjaće se na četiri stuba: strana ulaganja, izvoz, turizam i spoljna politika, s ciljem pozicioniranja Srbije u međunarodnim investicionim, političkim, kulturnim i turističkim krugovima.

Cilj strategije jeste promena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negativne slike koja postoji o Srbiji u svetu. Da bi se to promenilo, biće angažovana savetnička agencija čiji će zadatak biti da osmisli celokupan plan aktivnosti koje treba da afirmišu proizvode sa oznakom "Made In Serbia", turističku ponudu zemlje i poboljša politički ugled u inostranstvu.

Ministar za trgovinu i turizam Bojan Dimitrijević i ministar za odnose s inostranstvom Milan Parivodić imaju različit stav o strategiji brendiranja Srbije. Uprkos dogovorima, ministar trgovine, turizma i usluga isključio se iz strategije brendiranja. Zato za sada ne postoji jedinstvena strategija brendiranja: "Uprkos tri dogovora, on hoće da izađe i isključio se, a ostala su ministarstva finansija i ekonomskih odnosa s inostranstvom. Imamo konkurs da izaberemo kompaniju za promociju Srbije na bazi četiri stuba", kaže Milan Parivodić.

Osam velikih svetskih marketinških kompanija prijavilo se na konkurs za savetnika Srbije u pravljenju strategije za novi imidž u svetu. Ministarstvo za ekonomske odnose s inostranstvom za početak izdvojilo je milion evra za strategiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.