Cena eksproprijacije je problem?

Izvor: B92, 28.Maj.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena eksproprijacije je problem?

Beograd -- Vlasnici parcela u Korman polju, zemljištu koje je Vlada eksproprisala za formiranje industrijske zone traže da pregovaraju o ceni eksproprijacije.

Oni kažu da im se do sada niko nije obratio sa cenom po kojoj se zemljište ekspropriše, već su dobili gotova rešenja.

"Od 120 porodica koje u vlasništvu imaju 127 hektara zemljišta, samo tri su dobile ponudu za otkup zemljišta po ceni od 350 evra po aru", kaže Milan Uroševi predsednik inicijativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora vlasnika zemljišta.

On dodaje da je četrdesetak vlasnika parcela dobilo i rešenja o eksproprijaciji na koja su se žalili.

"Mi ostali samo znamo da je zbog opšteg interesa doneta odluka o eksproprijaciji. Nemamo ništa napismeno, a za ar zemljišta tražimo 4.000 evra. Angažovali smo i advokata koji će da zastupa naše interese", kaže Urošević.

On kaže da su geometri prekjuče ušli na pojedine parcele, i premeravali, da sa njima nije bilo nikakvih sukoba, ali da meštani neće dozvoliti da oni nastave radove sve dok neko iz Beograda ne dođe i ne pregovara sa vlasnicima zemlje.

Grad Kragujevac u ovom slučaju nije nadležan i on je samo servis Vlade koja je donela odluku, ne odlučuje ni o ceni, ni o načinu plaćanja, zbog čega su zahtevi vlasnika parcela u Korman polju i upućeni ka Vladi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skuplje zemljište u Borči zbog izgradnje mosta

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Maj.2010

BEOGRAD - Na lokaciji gde će se graditi most Zemun-Borča vlasnici zemljišta na levoj obali Dunava traže i do 3.000 evra po aru.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.