CG: Naređeno smanjenje plata

Izvor: B92, 15.Maj.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Naređeno smanjenje plata

Podgorica -- Kompanije u državnom vlasništvu imaće rok od 15 dana da smanje zarade na nivo od najviše jedne i po prosečne plate u državi, saznaju podgoričke Dnevne novine.

Plate bi trebalo da smanje direktorima, pomoćnicima direktora, savetnicima i sekretarima.

Vlada Crne Gore će na narednoj sednici usvojiti nove zaključke, prema kojima će plate nižeg ranga od direktora firme moći da iznose oko 720 evra, a ne kao do sada 1.500 evra, prenosi portal Analitika informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DN-a.

Motiv za novu odluku Vlade Crne Gore bila je, kako se navodi, analiza na osnovu koje je utvrđeno da pojedine kompanije nisu sprovele njene zaključke iz maja prošle godine.

Merama će biti definisano i usklađivanje zarada zaposlenima koji ne pripadaju menadžmentu u skladu sa koeficijentima u državnoj upravi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora pravi ozbiljne rezove: Direktori u državnim firmama imaće duplo manje plate

Izvor: S media, 15.Maj.2013

Kompanije u državnom vlasništvu imaće rok od 15 dana da smanje zarade na nivo od najviše jedne i po prosečne plate u državi, saznaju podgoričke Dnevne novine...Plate bi trebalo da smanje direktorima, pomoćnicima direktora, savetnicima i sekretarima. Motiv za novu odluku Vlade Crne Gore bila je,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.