Bugarski: Saradnja mladih ključna za Dunavsku strategiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski: Saradnja mladih ključna za Dunavsku strategiju

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski ocenio je da Vojvodina i Srbija imaju interes u Dunavskoj strategiji, jer taj okvir nudi veliki potencijal za unapređenje socio-ekonomskog razvoja.

Prilikom otvaranja Dunavski internacionalni seminar koji se održava u Novom Sadu Bugarski je poručio da je dijalog među mladima ovog regiona platforma buduće saradnje.

"Samo kroz dijalog se grade čvrste veze koje treba da doprinesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i bližem i jačem povezivanju zemalja koje danas nisu članice Evropske unije, a teže tome da to postanu, i onih zemalja koje već jesu članice EU", rekao je on.

Direktor Centra za istraživanje Dunavskog regiona Aleksandar M. Gajić izjavio je da je cilj seminara da poveže 25 postdiplomaca iz podunavskih zemalja i ukaže na brojne mogućnosti i potencijale u regionu,

"Seminara je koncipiran tako da učesnici steknu nova znanja iz oblasti Dunavskih istraživanja, kroz različite aktivnosti u cilju razvijanja svesti o određenim karakteristikama Dunavskog regiona, kao i pojedinim izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Dunavskog regiona.

Dunavski internacionalni seminar upriličen je u organizaciji Centar za istraživanje Dunavskog regiona, u partnerstvu sa Evropskom Dunavskom akademijom, javnim institucijama, privatnim preduzećima, kao i domaćim i stranim partnerima iz Dunavskog regiona.

Skup će obuhvatiti teme koje se tiču Dunavske strategije EU, kako bi pomogao učesnicima da steknu uvid u organizaciju i rad Evropske komisije, kao i drugih institucija koje rade zajedno na stvaranju integrisanijeg Dunavskog makro-regiona.

Tokom seminara, koji traje od 1. do 4. aprila, biće održano pet predavanja, dve panel diskusije, poseta jednoj kompaniji, organizovana poseta muzeju i obilazak grada, a skup će biti svečano zatvoren uz sertifikaciju učesnika u gradskim institucijama.

Učesnici seminara su mladi istraživači, studenti master i doktorskih studija, kao i postpilomci iz različitih zemalja Dunavskog regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.