Buenos Ajres je novi Detroit

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buenos Ajres je novi Detroit

Buenos Ajres -- Argentina nije uspela da postigne dogovor sa hedž fondovima koji traže da im se u punom iznosu isplate dugovi po osnovu argentinskih državnih obveznica.

Foto: Flickr/Tiago Cata

Time je, ta latinoamerička država načinila još jedan korak ka bankrotu.

Budući da rok za vraćanje duga poveriocima ističe za manje od nedelju dana, argentinski zvaničnici su pristali na sastanak sa posrednicima koje je imenovao američki sud kako bi pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postignu dogovor, ali su odbili direktan sastanak sa predstavnicima hedž fondova, navodi francuska agencija.

"Nakon što smo obavili odvojene razgovore sa obe strane, predložio sam i zahtevao da te dve strane razgovaraju 'oči u oči'. Predstavnici poverilaca su želeli direktne razgovore, ali su argentinski predstavnici odbili da učestvuju u njima", izjavio je posrednik, njujorški advokat Den Polak, i dodao da će razgovori biti nastavljeni danas.

Jedan od najvećih fondova koji se zalaže za punu isplatu dugova, NML kepital, poručio je da je Argentina time očigledno "stavila do znanja da će izabrati bankrot".

Zbog približavanja 30. jula, kada Argentini ističe rok za plaćanje neizmirenih obaveza, ta zemlja je sve bliža bankrotu sličnom onom iz 2001. godine, koji je gurnuo državu u ekonomsku krizu od koje se i dan danas oporavlja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Argentina: Novi korak ka bankrotu

Izvor: Capital.ba, 25.Jul.2014

BUENOS AJRES, Argentina nije uspjela da postigne dogovor sa hedž fondovima koji traže da im se u punom iznosu isplate dugovi po osnovu argentinskih državnih obveznica. Time je, ta latinoamerička ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.