Bono Voks jedan od suvlasnika Fejsbuka

Izvor: S media, 13.Jan.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bono Voks jedan od suvlasnika Fejsbuka

Ko je vlasnik Fejsbuka? Ko ima najveći udeo u ovoj najvećoj društvenoj mreži na svetu koja broji 600 miliona korisnika širom sveta? Pogledajte grafički prikaz vlasnika Fejsa.

Fejsbuk, najpopularnija društvena mreža na svetu, dobila je nedavno novu finansijsku injekciju.

Investiciona banka Goldman Saks u Fejsbuk je uložila 450 miliona dolara, a ruska investiciona kompanija Didžital Skaj Tehnolodžiz dodatnih 50 miliona dolara. Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se to čini kao mnogo novca, Goldman Saks i njegovi klijenti poseduju manje od 4 posto ove kompanije.

Kažnjen zbog slike Karadžića na Facebook-u

Ko ima najveći udeo? Zaposleni na Fejsbuku, naravno. Njih 30 posto uz Marka Cukenberga, koji ima 24 posto, ukupno tako raspolažu s 54 posto vrednosti.

Zanimljivo je i da Bono Vox takođe ima udeo u Fejsbuku putem svoje investicone kompanije Elevation Partners i to 1,5 posto u vrednosti od 750 miliona dolara.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bono Voks zaradio milione od “fejsbuka”

Izvor: Blic, 13.Jan.2011

Da para na paru ide još jednom je potvrdio Bono Voks, pevač irskog benda U2...On je prošle godine preko svoje firme "Elevation Partners” za 210 miliona dolara kupio 1,5 odsto akcija "fejsbuka” koji je tada vredeo oko 13 milijardi dolara, a sada, nakon što je vrednost najpopularnije svetske...

Nastavak na Blic...

FEJSBUK SE NE GASI 15. MARTA

Izvor: Kurir, 14.Jan.2011, 00:54

Internet glasine da će se Fejsbuk ugasiti 15. marta jer njegov osnivač i direktor Mark Zukerberg "želi ponovo svoj stari život i žudi da stane na kraj celom tom ludilu, neće se ispuniti!..Prema pisanju Mašablea, Fejsbukov direktor korporativnih komunikacija Leri Ju saopštio je da je ova glasina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.