Blagi rast indeksa berze u januaru

Izvor: B92, Beta, 03.Feb.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagi rast indeksa berze u januaru

Beograd -- Prvi mesec 2010. godine na Beogradskoj berzi nije doneo ništa ohrabrujuće, osim blagog rasta indeksa Belex15 i Belexline, od 2,3 odnosno 1,61 odsto.

Broker "Fime internešenel" Dragan Kresojević je, komentarišući januar na srpskom tržištu kapitala, rekao i da je tokom prošlog meseca ostvaren prosečan dnevni promet od 57,6 miliona dinara, dok je učešće stranih investitora bilo na nivou od 35,11 odsto.

"Ono što je obeležilo mesec za nama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste nešto jača tražnja na najlikvidnijim hartijama, koja je delimišno ohrabrena padom dinara, ali je, na žalost, izostala odgovarajuća ponuda na postojećem nivou cena", istakao je Kresojević.

On je dodao da je pored pomenutog, evidentan i izostanak korelacije sa svetskim tržištima, tako da su srpsku berzu zaobišli i optimizam s početka meseca, ali i pesimizam generisan najavama reforme bankarskog sistema SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljen pad Ljubljanske i rast Beogradske berze

Izvor: Capital.ba, 02.Feb.2010, 16:55

ZAGREB, Na Ljubljanskoj je berzi danas nastavljen pad indeksa. Akcijski SBI 20 se spustio 0,63, a blue chip SBI TOP je oslabio 0,89 odsto. Ukupan je promet iznosio 1,3 miliona evra, a polovica se odnosi na najlikvidniju Krku iz Novog Mesta koja je dan završila 1,40 odsto u crvenom. Telekom Slovenije...

Nastavak na Capital.ba...

Blagi rast indeksa Beogradske berze u januaru

Izvor: Capital.ba, 03.Feb.2010

BEOGRAD,  Prvi mjesec 2010. godine na Beogradskoj berzi nije donio ništa ohrabrujuće, osim blagog rasta indeksa Belex15 i Belexline, od 2,3 odnosno 1,61 odsto.   Broker “Fime internešenel” Dragan Kresojević je, komentarišući januar na tržištu kapitala, rekao i da je tokom prošlog mjeseca...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.