Beogradska berza: Najprometnije akcije Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: GdeInvestirati.com, 24.Okt.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Najprometnije akcije Aerodroma Nikola Tesla

BEOGRAD - Na kraju još jedne trgovačke nedelje, indeksi su ostali u plusu ali je promet značajno smanjen u odnosu na prethodni dan.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je za 0,13 odsto na 701,18 poena, dok je indeks Belexline gotovo ostao na istom nivou sa upisanih 1.394,81 indeksnih poena. Ukupan promet u trgovanju akcijama iznosio je 20,2 miliona dinara.

U nedostatku većih transakcija, akcije Aerodroma Nikola Tesla (AERO) sa realizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << od samo 3 miliona dinara, bile su najprometnije. Zbog rasta cene od 0,71 odsto, indikativna cena za sledeće trgovanje nakon vikenda, iznosiće 853 dinara. Za nijansu slabiji promet od nepunih 3 miliona dinara, zabeležile su vlasničke hartije Naftne Industrije Srbije (NIIS) uz minimalno povećanje cene od 0,12 odsto na 866 dinara. Preko 2,7 miliona dinara prometa upisale su akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) pri čemu je cena porasla za 0,77 odsto. Usled pojačane tražnje portfeljnih investitora, na nedeljnom nivou rast cene pomenutih hartija iznosio je preko 5 odsto. Vlasnički papiri Mlekare iz Subotice (MLSU) nisu menjali cenu od 1.600 dinara, dok je promet iznosio više od 2,5 miliona dinara.

Od akcija iz bankarskog sektora, najveći promet od skoro 2,4 miliona dinara zabeležile su obične akcije AIK banke (AIKB,) uz nastavak pozitivnog trenda jer je cena poskočila za 0,42 odsto na prosečnih 1.897 dinara. Jednom transakcijom, obične akcije Komercijalne banke (KMBN) upisale su 1,2 miliona dinara prometa po nepromenjenoj ceni od 2.500 dinara. Prioritetne akcije iste banke (KMBNPB) registrovale su rast cene od 1,9 odsto na 1.019 dinara i promet od 0,85 miliona dinara.

Ukupan saldo obveznica stare devizne štednje na kraju trgovačkog dana iznosio je 9,6 hiljada evra.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.