BG: Konačno, pristup auto-putu i sa donje strane

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Konačno, pristup auto-putu i sa donje strane

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će radovi na tri deonice u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja i na Slaviji biti završeni do 16. novembra.

Prema njegovim rečima, najkraće će se raditi Bulevar oslobođenja, koji će biti rađen u dve faze - leva strana će biti gotova do 28. avgusta, a desna strana do 22. oktobra.

On je za RTS naglasio da se vodilo računa da veći deo radova bude izveden tokom leta, kada je redukovan gradski saobraćaj i deca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne idu u školu, te je apelovao na građane da izbegavaju tu deonicu.

"Svi koji voze znaju u koliko lošem stanju je bio Bulevar oslobođenja i to mora da se završi", rekao je Vesić naglasivši da je novac obezbeđen i da će Bulevar oslobođenja biti urađen po svim standardima, kao i da će biti zamenjena kompletna infrastruktura.

Kada je reč o Trgu Slavija, Vesić je naglasio da su počeli radovi na parku između Kralja Milutina, Kralja Milana i Nemanjine.

"Kružni tok će biti završen do 17. oktobra, a inače svi radovi na Slaviji, pričamo o tom parku između navedenih ulica, biće završeni do 16. novembra", rekao je Vesić.

On je naglasio da će Beograd posle 16. novembra, kada će biti završeni radovi na sve tri deonice, odnosno u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja i na Slaviji, imati tri potpuno uređene važne saobraćajnice u centru grada.

"Problem u gradu što decenijama nije ulagano u velike ulice i te ulice sada su u takvom stanju da moraju da se uređuju", ukazao je Vescih.

Dodao je i da kada se završi Bulevar oslobođenja i počnu radovi na Slaviji, iz Mekenzijeve ulice će preko parkinga biti urađena pomoćna saobraćajnica kojom će se ići u desno u Beogradsku ulicu i u Kralja Milana.

"Tako da će taj pravac biti rastrećen, neće imati ulaze sa strane i biće brže. I sa druge strane će biti urađen prilaz iz Nemanjine prema Bulevaru oslobođenja alternativni pravac", rekao je on.

Osvrnuo se i na završetak pristupnih saobraćajnica u Prokopu, istakavši da je to veoma značajno jer je Prokop glavna železnička stanica, te da se stara železnička stanica više neće koristiti.

"Mi smo uradili kompletne pristupne saobraćajnice sa Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevica. One su urađene po svim svetskim standardima - 770 metara kolovoza, 445 metara most, potporni zidovi visine osam metara, 250 metara dužine potpornih zidova, pešačka staza, biciklistička staza, mesta za parkiranje, za taksi stanicu, za javni prevoz. Onako kako treba da izgleda pristup železničkoj stanici", rekao je Vesić

On je dodao da je sada potrebno uraditi pristup sa donje strane, od autoputa.

Kako je naglasio, ukoliko sve bude kako treba, do kraja godine će biti raspiran konkurs za projekat za pristup s donje strane.


"To je suština železničke stranice, moći ćete da pristupite sa autoputa sa gornje strane. Tako da ćemo to završiti. Ja se nadam da možemo 2018. godine da počnemo da radimo i taj donji plato. Tako da će kompletan infrastruktura oko železničke stanice biti uređena", najavio je gradski menadžer.

Naglasio je i da će nova autobuska stanica biti kod Buvljaka.

"Veoma brzo ćemo preseliti staru autobusku stanicu- već sledeće godine", rekao je Vesić.

Kako je rekao, već sledeće godine, autobuska stanica neće više biti na istom mestu, a na mestu Starog saveskog mosta biće podignut novi most.

"Tu gde je sada autobuska stanica počinjaće tunel koji će povezivati Savu i Dunav, i izlaziće u Bulevaru despota Stefana, iznad MUP-a, između Pančevačkog mosta i MUP-a", rekao je Vesić naglasivši da će to skratiti put i smanjiti saobraćaj za 14 odsto u centru grada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.