Beograd dobija Pupinov most

Izvor: B92, 09.Okt.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija Pupinov most

Most preko Dunava od Zemuna do Borče zvaće se Pupinov most, po srpskom naučniku, pronalazaču i dobrotvoru Mihajlu Pupinu, odlučilo je Gradsko veće.

O tom predlogu na prvoj narednoj sednici izjasniće se odbornici gradske skupštine.

U saopštenju Gradske uprave podseća se i da se danas navršava 160 godina od rođenja Mihajla Pupina, koji je rođen je u Idvoru, kod Pančeva 1854. godine.

Inače, Gradsko veće je prihvatilo predlog Komisije za spomenike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nazive ulica i trgova Skupštine grada da most od Zemuna do Borče ponese ime Mihajla Pupina.

Prethodno je Komisija na sednici održanoj 7. oktobra usvojila inicijativu građana da se ovaj most nazove po Pupinu.

Građani su glasali preko elektronske adrese televizije Studio B do 30. septembra, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je saglasnost na predlog rešenja komisije da se mostu preko Dunava dodeli ime Pupinov most.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ODLUKA GRADSKOG VEĆA: Pupinov most novi naziv mosta Zemun-Borča!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2014

Gradsko veće beograda donelo je odluku da na dan kakda se navršava 160 godina od rođenja Mihajla Pupina most Zemun- Borča preimenuje u Pupinov most o čemu će se izjasniti odbornici na prvoj narednoj sednici..BEOGRAD - Most preko Dunava na relaciji Zemun-Borča zvaće se "Pupinov most", po srpskom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.