Bajec za RTV: Budžet u ravnoteži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajec za RTV: Budžet u ravnoteži

BEOGRAD -

"Ovogodišnji budžet se ne razlikuje od prošlogodišnjeg budžeta, i jako se insistiralo od MMF-a da država ne preteruje u potrošnji", rekao je Jurij Bajec, ekonomski savetnik premijera Srbije, gostujući u emisiji "1 na 1" Radio-televizije Vojvodine.

Bajec je rekao da je od MMF-a traženo da država svoje javne rashode i prihode drži u nekoj ravnoteži da se ta razlika ne bi prelila u neku veliku nestabilnost.

Prema njegovim rečima od Međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << monetarnog fonda (MMF) traženo je da budžet prati i socijalnu ravnotežu i da ne prelazi u neka velika zaduživanja

"Država tradicionalno pokušava više da potroši ne bi li obradovala birače pred izbore nekom dodatnom potrošnjom. To neće biti moguće ovaj put jer je budžet jako restriktivan", rekao je Bajec i istakao da što se tiče nabavke robe i usluga tu mogu da budu velike uštede.

Emisiju "1 na 1" Radio - televizije Vojvodine u kojoj je gost bio profesor Jurij Bajec u celosti možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.