Babić:Sporazum sa MMF-om znak da smo na dobrom putu

Izvor: Studio B, 28.Feb.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić:Sporazum sa MMF-om znak da smo na dobrom putu

MMF, ekonomske mere Vlade Srbije, privatizacija i životni standard građana bili su u središtu emisije "Panorama".

O sporazumu sa MMF-om , ekonomskim  merama  Vlade Srbije, privatizaciji i životnom standardu građana u emisiji " Panorama" na pitanja voditelja  Ivane Vučićević večeras su odgovarali šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić, potpredsednik  Skupštine Srbije Vladimir Marinković i izvršni direktor za finansije Telekoma Srbije prof. dr Milenko Dželetović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić smatra da je zemlja je bila pred bankrotom 2012. godine pred dolazak SNS na vlast.

"Država je bila zapuštena. Ono što smo pokazali da se kriminal i korupcija ne isplate" .

Kao primer, Babić  navodi  da su u jednom jedinom danu uhapšeni  i ljudi iz bivšeg režima, zatim iz redova koalicionih partnera, ali  i  članovi SNS-a .Da smo na dobrom putu pokazuje i postignuti  sporazum sa MMF-om, smatra Babić.

 

Dželetović  smatra da su prethodne vlade tzv. burazerskom privatizacijom proćerdale sve  što je stvarano  u prošlosti , pa je  vlada Vučića  dobila težak zadatak da stabilizuje i konoliduje posrnulu i opustošenu privredu. U tom smislu, sporazum sa MMF-om je znak priznanja za do sada pokazanu odlucnost u sprovođenju stabilizacionih mera.

Potpredsednik  Skupštine Srbije Vladimir Marinković  naglasio je da  je  u prvih 40 dana zabeležen suficit što, kako je ocenio,  nije zabeleženo u dužem vremenskom periodu. Prihodi su veći od rashoda i u naredne 3-4 godine  moze se očekivati stvaranje boljeg investicionog ambijenta. Primer toga je i najava  dolaska Svarovskog   u  Srbiju. "Želimo da očuvamo domaću privredu, kao i da mladim ljudima omogućimo da pokreću inicijative i da se zapošljavaju  u ovoj zemlji", zaključio je Marinković.

Prema  Marinkoviću , privatna inicijativa je preduslov i motor privrednog oporavka drzave.

U nastavku emisije bilo je reči i o pitanjima kao što su reforma javnog sektora,  angažovanju privatizacionog savetnika za   Telekom Srbija, donošenju zakona o platnim razredima i drugim temama  od značaja za oporavak srpske ekonomije.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.