Austrijski Gerlinger novi vlasnik Mitrosa

Izvor: Studio B, 30.Jan.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski Gerlinger novi vlasnik "Mitrosa"

Proizvodnja bi trebalo da krene početkom jula, a krajnji cilj je da fabrika ima više od 1.000 radnika, da se u novu opremu uloži više od 20 miliona evra i da se proizvodi izvoze u Rusiju i Kinu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas uručenju ključeva novom vlasniku fabrike "Mitros" u Sremskoj Mitrovici - austrijskoj kompaniji Gerlinger holding, koja će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu.

Proizvodnja bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << trebalo da krene početkom jula, a krajnji cilj je da fabrika ima više od 1.000 radnika, da se u novu opremu uloži više od 20 miliona evra i da se proizvodi izvoze u Rusiju i Kinu.

Mesna industrija "Mitros" osnovana je 50-ih godina prošlog veka i dugo je bila jedna od lidera u klaničnoj industriji SFRJ, a u fabrici je tada radilo oko 1.250 radnika.

Prva privatizacija, kada je vlasnik bila kompanija "Svislajn Takovo", dogodila se 2005., ali je 2009. "Mitros" otišao u stečaj koji je u fabrici dočekalo 150 radnika.

Nakon šest godina, stečaja i tri neuspele prodaje, Odbor poverilaca "Mitrosa" je 16. januara prihvatio ponudu austrijskog Gerlinger holdinga od 800.000 evra za kupovinu industrijske klanice i fabrike konzervi.

Austrijska kompanija ima proizvodne pogone u Mađarskoj i Rumuniji gde zapošljava oko 800 ljudi.

"Mitros" je treći proizvodni pogon u u nizu, a najavljeno je da će to biti klanica sa najvećom proizvodnjom u okviru ove kompanije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Austrijski "Gerlinger" novi vlasnik "Mitrosa"

Izvor: RTS, 30.Jan.2015

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je uručenju ključeva novom vlasniku fabrike "Mitros" u Sremskoj Mitrovici - austrijskoj kompaniji "Gerlinger holding", koja će u prvoj fazi zaposliti 380 radnika i uložiti 16 miliona evra u novu opremu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.