Austrijanci žele Šamot holding

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci žele Šamot holding

Austrijska kompanija Calderys Refractory poslala je pismo o namerama Agenciji za privatizaciju u kojem je izložilapredlog za privatizaciju "Šamot" holdinga

U saopštenju austrijske kompanije navodi se da Calderys već dve godine u intenzivnim kontaktima sa Vladom Srbije pokušava da nađe pravni okvir za privatizaciju HK "Šamot".

U međuvremenu, kako se dodaje, potpisan je ugovor o strateškom partnerstvu sa "Šamotom Darosava", što je otvorilo mogućnosti za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je uspešno realizovana. Dalje se objašnjava da je "Šamot" radio za Calderys materijale koje je austrijski partner isporučivao u sklopu svojih projekata, dajući u tim projektima sve neophodne garancije krajnjem korisniku.

Austrijska kompanija je takođe u martu ove godine dostavila Agenciji za privatizaciju i kabinetu tadašnjeg potpredsednika vlade svoj predlog privatizacije delova HK "Šamot" - preduzeća "Šamot Darosava" i "Šamot Rudnik".

"Agenciji za privatizaciju poslato pismo o namerama u okviru koga je dat okvirni predlog privatizacije tih preduzeća putem strateškog partnerstva i osnivanja novog pravnog subjekta u Srbiji", navodi se u pismu i precizira da bi Calderys u Srbiji proizvodio materijale od domaćih sirovina, a glavni tržišni cilj bi bila, osim domaćih potrošača, tržišta CEFTA, EU i zona bezcarinske unije Ruske Federacije, Kazahstana i Belorusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.